Coeur Psykoterapi

Coeur Psykoterapi Mie Sidenius Brøner

Klimavenlige valg

Coeur Psykoterapi ved Mie Sidenius Brøner

Klimavenlige valg
Længe før der fandtes begreb og sprog for bæredygtighed har det haft min interesse. Er det overhovedet muligt at kalde sig bæredygtig i en lille enkelmandsvirksomhed som tilbyder samtaleterapi? Det er et spørgsmål, jeg har reflekteret en del over. Jeg vil gerne tage ansvar, og derfor tager jeg aktivt klimavenlige og bevidste valg. Jeg tror, mange bække små bliver til en kæmpe stor å……

I klinikken Coeur
Siden jeg var barn, har jeg interesseret mig for indretning og farvesammensætning. Derfor betyder det også meget for mig at have min egen klinik, hvor jeg kan sætte mit personlige præg.

Alle møbler i klinikken er genbrug, som jeg har malet eller på anden måde shinet op, så det fremstår unikt. Når jeg køber nyt, køber jeg god kvalitet, så det har lang levetid. Stearinlysene er pustet ud og udskiftet med LED lys. Klinikken fremstår hyggelig med en god blanding af nyt og gammelt, hvor det er helt ok at smide fødderne op i sofaen og have det fuldstændigt, som man har det. Rengøringen foregår naturligvis med miljøvenlige rengøringsmidler.

Jeg tilbyder også online samtaler, og hvor det er muligt, tager jeg gerne møder og supervision online. Når jeg skal ud af huset til møder/kurser/supervision, transporterer jeg mig hovedsageligt med offentlig transport eller samkørsel, såfremt det ikke er i cykel/gåafstand. Mit nyeste gode transportmiddelkøb er en el ladcykel, som er dansk produceret.

Jeg har ikke været ude og flyve siden 2016. I stedet har jeg valgt at bruge pengene på efteruddannelse.

Mennesket bag
De fleste af mine kjoler køber jeg tidløst miljøvenligt designet, syet af økologisk stof på en europæisk systue, hvor der sikres ordentlige forhold og produceres i et antal som er bestilt på forhånd. I det meste af mit voksenliv er jeg blevet klippet af byens ældste grønne frisør. Alle hår/hud/vaskeprodukter jeg bruger er så vidt muligt økologisk eller på anden vis miljøvenlige.

Jeg bruger dagligt tid på at fokusere på taknemmelighed. Måske er det ikke bæredygtigt i sig selv, men det passer godt sammen med de miljøvenlige produkter og giver færre bekymringsrynker og mere glød i øjnene.

Social ansvarlighed
Hele mit liv har jeg interesseret mig for mennesker. Solidaritet er et nøgleord for mig. Mit menneskesyn er, at vi ikke er nok i os selv, vi skal tænke på vores næste. De stærkeste skuldre skal bære mest. Særligt børns trivsel står mit hjerte meget nært, og i mange år har jeg blandt andet samlet ind til udsatte børnefamilier.

I mit arbejde er relationen det bærende element. Jeg har en max. grænse for samtaler pr. dag og uge. Jeg har en høj grad af tilgængelighed for mine klienter og altid plads til akut samtale. Samtidig er jeg opmærksom på, at jeg i samtalerne i særlig grad bruger mig selv og derfor er i risiko for udbrændthed og sekundær traumatisering, hvorfor jeg bevidst vælger et bæredygtigt arbejdsliv.

Jeg har en håndfuld mennesker, som jeg af forskellige grunde yder støtte uden beregning.

Økonomisk ansvarlighed
Jeg har en sund og ansvarlig økonomi og har aldrig brugt flere penge, end jeg havde.

I mit tidlige voksenliv var jeg enlig forsørger og i en periode på SU, før der var SU til enlige forsørgere, hvilket har lært mig at være økonomisk kreativ. Det betyder også, jeg ikke bruger penge på hvad som helst og bestræber mig på at undgå overforbrug (det lykkes ikke altid….). Og som udgangspunkt bruger jeg mine ting op eller giver det videre, hvis der er en restlevetid.

Jeg får ofte hovedrysten og overbærende smil, når jeg skal pakke en gave op. Det foregår langsomt og omhyggeligt. Klisterbåndet bliver forsigtigt fjernet. Papiret foldet sirligt sammen og båndet rullet op. Jeg har et pænt lager af indpakningspapir og kan altid pakke en gave pænt og indbydende ind af genbrugsmaterialer.

Venlig hverdagsbevidsthed
Jeg er omhyggelig med affaldssortering i en grad, så min mand nogen gange siger, nu stopper du.

Som ung var jeg i en periode vegetar, indtil savnet af bacon blev for stort. Jeg køber helst gode danske råvarer, og som udgangspunkt lever vi økologisk og spiser kød, som er mærket af dyrenes beskyttelse. Et nært familiemedlem som er veganer har fået vores øjne lidt på klem. Vi undgår helst at spise kalvekød.

I en periode havde vi høns. Karen, Maren og Mette havde deres egen personlighed og et godt hønseliv, indtil Mikkel ræv kom forbi og tog dem.

Det er yderst sjældent, jeg smider mad ud og handler gerne gode varer mærket undgå madspild. Hvilket betyder, når jeg handler ind er det oftest efter devisen, hvilke gode tilbud kan jeg få. Og laver mad efter det.

Vi kunne ikke drømme om at bruge sprøjtemidler i vores have. Haven har et rustikt look, hvor vi gør vores til, at der er næring til fugle og insekter. Jeg er ikke helt sikker på, at vore naboer forstår vores tankegang…..

Økologisk levevis har fulgt mig det meste af mit voksne liv. For mere end tredive år siden havde jeg en hyggelig lille økologisk købmand, som hed ASK – Almindelig Sund Kost. Dengang var økologi noget mere fodformet – med andre ord umoderne. Det var svært at leve af, og for at overleve spiste min søn og jeg af varelageret.

Min klink hedder Coeur – hjerte på fransk. Dybt i mit hjerte tror jeg på kærlighed, hvilket hænger fint sammen med en bevidsthed om en venlig hverdag. For der kom tro, håb og kærlighed. Størst af dem er kærlighed.

Kærlige miljøvenlige tanker
Mie